Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Raffaelló golyók recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 35 dkg cukor
  • 25 dkg vaj
  • 1,5 dl víz
  • 40 dkg tejpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 20 dkg kókuszreszelék
  • 2 evőkanál kakaópor
  • pirított mandula

Elkészítése

A Raffaelló golyók igazi ünnepi finomságok, amelyeket könnyen elkészíthetünk otthon is. A kókusz, a tejpor és a mandula tökéletes harmóniát alkot, a kakaós változat pedig kellemesen variálja az ízvilágot.

Massza elkészítése

A cukrot, a vaníliás cukrot és a vizet egy lábasban összeforraljuk, amíg szirupot nem kapunk. Ezután hozzákeverjük a vajat, és levesszük a tűzről. Langyosra hűtjük. A tejport és a kókuszreszeléket összekeverjük, majd a szirupot ráöntjük, és az egészet alaposan összegyúrjuk.

A masszát kétfelé osztjuk: az egyik felébe belekeverjük a kakaóport, így kétféle ízű golyót készíthetünk. A keveréket legalább egy órára hűtőbe tesszük, hogy jól formázható legyen.

Formázás

A lehűlt masszából vizes kézzel kis golyókat formálunk. Mindegyik közepébe egy pirított mandulaszemet teszünk, majd a golyókat kókuszreszelékbe hempergetjük. Végül papírkapszlikba rakosgatjuk őket.

Tipp

A golyók jól záródó dobozban, hűtőben több napig is eltarthatók, így előre elkészíthetők ünnepekre vagy vendégségbe. Ha szeretnénk különlegesebbé tenni, fehér csokoládéba is márthatjuk a kész golyókat.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/raffaello-golyok/