Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Raffaello szelet recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A tésztához

  • 6 db tojásfehérje
  • 20 dkg cukor
  • 10 dkg finomliszt
  • 10 dkg kókuszreszelék
  • 1 csomag sütőpor
  • margarin (a tepsi kikenéséhez)

A krémhez

  • 6 db tojássárgája
  • 2 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 5 dl tej
  • 25 dkg vaj
  • 20 dkg cukor
  • 10 dkg kókuszreszelék
  • 2 mokkáskanál mandula aroma

Elkészítése

A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a cukrot. Óvatosan beleforgatjuk a kókuszreszeléket, végül a sütőporral elkevert lisztet. A masszát margarinnal kikent, lisztezett tepsibe vagy formába öntjük, és világos rózsaszínűre sütjük, tűpróbával ellenőrizzük. Sütés után hagyjuk kihűlni.

A krémhez a tejet felforraljuk. A tojássárgájákat kikeverjük a pudingporral és a cukorral, majd beleöntjük a forró tejbe, és folyamatosan keverve sűrű krémmé főzzük. Ezt is hagyjuk kihűlni. A szobahőmérsékletű margarint habosra keverjük, hozzáadjuk a mandulaaromát, a kihűlt pudingos krémet és a kókuszreszeléket, majd alaposan összedolgozzuk.

A kész krémet a piskótára simítjuk, a tetejét megszórjuk kókuszreszelékkel, és pár órára a hűtőbe tesszük, hogy összeérjenek az ízek.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/raffaello-szelet-2/