Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Raffaelló szelet recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tésztához

  • 12 db tojásfehérje
  • 30 dkg cukor
  • 30 dkg kókuszreszelék
  • 15 dkg liszt
  • 1 db sütőpor

Krémhez

  • 12 db tojássárgája
  • 3 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 7 dl tej
  • 37 dkg margarin
  • 25 dkg porcukor
  • vaníliaaroma

Elkészítése

A tésztához a tojásfehérjét a kristálycukorral kemény habbá verjük, majd óvatosan hozzáadjuk a kókuszreszeléket, a lisztet és a sütőport. Sütőpapírral bélelünk ki egy nagy sütőlapot, és a tészta egyharmadát egyenletesen elkenjük rajta. 150 °C-ra előmelegített sütőben három lapot sütünk egymás után, ügyelve arra, hogy a lapok ne barnuljanak meg.

A krémhez a tojássárgáját a pudingporral és egy kevés tejjel simára keverjük, majd a forrásban lévő tejhez öntjük. Folyamatos keverés mellett sűrű krémmé főzzük, majd teljesen kihűtjük. A margarint a porcukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a kihűlt tojás-puding főzetet és néhány csepp vanília aromát. Az egészet sima, könnyű krémmé dolgozzuk össze.

A tésztalapokat megtöltjük a krémmel, és a tetejére is hagyunk belőle. A végén kókuszreszelékkel szórjuk meg, és mogyoróval díszítjük.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/raffaello-szelet-3/