Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Raffaello szelet recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Kókuszos tészta

  • 5 db tojásfehérje
  • 15 dkg kókuszreszelék
  • 15 dkg cukor
  • 2 evőkanál finomliszt
  • 1 csomag sütőpor

Mandulás tészta

  • 5 db tojásfehérje
  • 15 dkg darált mandula
  • 15 dkg cukor
  • 2 evőkanál finomliszt
  • 1 csomag sütőpor

Krém

  • 7 dl tej
  • 2 csomag tejszínízű pudingpor
  • 10 db tojássárgája
  • 17 dkg cukor
  • 20 dkg fehércsokoládé
  • 10 dkg vaj
  • kevés mandula aroma

Elkészítése

A kókuszos tésztához a tojásfehérjéket kemény habbá verjük a cukorral. Óvatosan hozzákeverjük az átszitált, sütőporos lisztet és a kókuszreszeléket. Egy 35×28 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral, és elsimítjuk benne a tésztát. Nem kell megijedni, ha vékonynak tűnik, mert sütés közben megemelkedik.

Előmelegített, hőlégkeveréses sütőben, 160 fokon kb. 10 perc alatt megsül. Vigyázzunk, ne szárítsuk ki. A mandulás tésztát ugyanígy készítjük el.

A krémhez a tojássárgáját és a pudingport kevés tejjel csomómentesre keverjük, majd hozzáöntjük a maradék tejet. Beletördeljük a csokoládét, ami még a besűrűsödés előtt elolvad. Alacsony lángon folyamatos kevergetéssel besűrítjük. Ha aggódunk, hogy a krém összeugrik, gőz felett is besűríthetjük. Amikor kész, levesszük a tűzről, hozzákeverjük a vajat, a cukrot, valamint a mandulalikőrt vagy aromát, és hagyjuk kihűlni.

Összeállítás

Alulra a kókuszos tésztát helyezzük, erre kerül a krém fele. Rátesszük a mandulás tésztát, és a tetejére a maradék krémet simítjuk el. A sütemény tetejét kókuszreszelékkel vagy szeletelt mandulával díszítjük.

Tálalás előtt néhány órára hűtőbe tesszük, hogy jól összeálljon.

Jó étvágyat kívánunk!

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/raffaello-szelet/