Elkészítése
A piskótához a 4 tojásfehérjét a vízzel kemény habbá verjük, majd lassan hozzáadjuk a cukrot. Ezt követően egyenként belekeverjük a tojássárgájákat, végül a sütőporral elkevert lisztet. A tortaformát kibéleljük sütőpapírral, vagy kivajazzuk és lisztezzük, majd beleöntjük a piskótamasszát. A tetejét elsimítjuk, hogy egyenletes legyen. Előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük, majd hagyjuk kihűlni.
A golyókhoz a vizet felforraljuk, hozzáadjuk a porcukrot, és sziruposra főzzük. A margarint egy tálban puhára keverjük, hozzáadjuk a tejport, a kókuszreszeléket, és a cukros szirupot. Az egészet alaposan összegyúrjuk, majd fél órára a fagyasztóba tesszük, hogy formázható legyen.
A krémhez a tejből, a pudingporból, a vaníliás cukorból és az étkezési zselatinból sűrű pudingot főzünk. Hűlés közben néha megkeverjük, hogy ne legyen csomós. Ha teljesen kihűlt, turmixgéppel hozzákeverjük a margarint, a porcukrot, a kókuszreszeléket, és néhány csepp mandulaaromát.
A kihűlt piskótát kettévágjuk, és megkenjük a krémmel. A krémet az oldalára és a tetejére is felvisszük. Az oldalát szeletelt mandulával szórjuk be, amit a tenyerünkbe véve óvatosan a krémes felülethez nyomunk, hogy szépen tapadjon.
A fagyasztóból kivett masszából golyókat formázunk, mindegyik közepébe egy-egy egész mandulát helyezünk, majd a golyókat kókuszreszelékbe forgatjuk. A torta tetejét a kókuszgolyókkal díszítjük, és végül megszórjuk kókuszreszelékkel.
Jó étvágyat! 😊
