Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A ragacsos almatorta egy mutatós, karamelles sütemény, amelynek lényege a szaftos almaréteg és a könnyű piskóta találkozása. A karamell és a vaj az almát selymesen bevonja, így fordítás után gyönyörű, fényes tetejű tortát kapunk. Kávé vagy tea mellé is kiváló desszert.

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Barna Pap Monika
Beküldte: 2013.10.21.

Tésztához

Ezen kívül

Elkészítése

Alap

Az almákat meghámozzuk, magházukat eltávolítjuk, majd vékony szeletekre vágjuk. Egy serpenyőben a cukorból karamellt készítünk, és a sütőforma (26 cm) aljába csorgatjuk. Rádaraboljuk a vajat, elsimítjuk, majd elrendezzük rajta az almaszeleteket. Ha szeretnénk, itt szórjuk rá a durvára tört diót is.

Piskóta

A tojásokat a cukorral és a csipet sóval habosra keverjük, amíg a cukor teljesen fel nem oldódik. A lisztet összeszitáljuk a sütőporral és a fahéjjal (vagy vaníliás cukorral), majd a tojásos alaphoz adjuk. Ezután belekeverjük a forró vizet és az olajat, hogy egynemű masszát kapjunk.

Sütés

A piskótamasszát az almaszeletekre öntjük, elsimítjuk, és előmelegített sütőben, 170-180 fokon kb. 1 órán át sütjük. A sütőből kivéve azonnal tortatálra borítjuk, hogy az alma karamelles rétege a tetejére kerüljön.

Tipp

A tortát kínálhatjuk önmagában, de még ízletesebb lesz, ha vaníliafagylalttal vagy tejszínhabbal tálaljuk. A karamellhez adhatunk egy kevés fahéjat vagy szegfűszeget, így még illatosabb lesz.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Barna Pap Monika
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is