Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Ragacsos almatorta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tésztához

  • 4 db tojás
  • 21 dkg liszt
  • 15 dkg cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 dl forró víz
  • 1 dl olaj
  • 1 csipet só

Ezen kívül

  • 1 kg alma
  • 10 dkg cukor
  • 20 g vaj

Elkészítése

Alap

Az almákat meghámozzuk, magházukat eltávolítjuk, majd vékony szeletekre vágjuk. Egy serpenyőben a cukorból karamellt készítünk, és a sütőforma (26 cm) aljába csorgatjuk. Rádaraboljuk a vajat, elsimítjuk, majd elrendezzük rajta az almaszeleteket. Ha szeretnénk, itt szórjuk rá a durvára tört diót is.

Piskóta

A tojásokat a cukorral és a csipet sóval habosra keverjük, amíg a cukor teljesen fel nem oldódik. A lisztet összeszitáljuk a sütőporral és a fahéjjal (vagy vaníliás cukorral), majd a tojásos alaphoz adjuk. Ezután belekeverjük a forró vizet és az olajat, hogy egynemű masszát kapjunk.

Sütés

A piskótamasszát az almaszeletekre öntjük, elsimítjuk, és előmelegített sütőben, 170-180 fokon kb. 1 órán át sütjük. A sütőből kivéve azonnal tortatálra borítjuk, hogy az alma karamelles rétege a tetejére kerüljön.

Tipp

A tortát kínálhatjuk önmagában, de még ízletesebb lesz, ha vaníliafagylalttal vagy tejszínhabbal tálaljuk. A karamellhez adhatunk egy kevés fahéjat vagy szegfűszeget, így még illatosabb lesz.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/ragacsos-almatorta/