Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Ragacsos kókusztorta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A piskótához

  • 125 ml olaj
  • 105 g cukor
  • 85 ml tej
  • 2,5 db tojás
  • 150 g búzaliszt
  • 100 g kókuszreszelék
  • 3 g sütőpor
  • 1 db vanília rúd (vagy 1 csomag vaníliás cukor)

A sziruphoz

  • 150 g cukor
  • 150 ml víz

Elkészítése

Piskóta elkészítése:

Egy 18 cm átmérőjű csatos sütőformát alaposan kivajazunk, majd kókuszreszelékkel megszórunk. Egy nagy tálban összekeverjük a lisztet, a kókuszreszeléket és a sütőport.

A tojásokat a vaníliarúd kikapart belsejével (vagy vaníliás cukorral) a robotgép üstjébe tesszük, és elkezdjük habosítani. Fokozatosan hozzáadjuk a kristálycukrot, és addig verjük, amíg kemény habot kapunk.

Amikor a hab elkészült, alacsonyabb sebességre váltva, vékony sugárban hozzáöntjük az étolajat, miközben folyamatosan keverjük. Ezután lassan hozzáadjuk a tejet is, ügyelve, hogy a hab ne törjön össze.

Végül apránként hozzákeverjük a száraz hozzávalókat (lisztes keverék), és egyenletes masszává dolgozzuk. A piskóta masszát a kikókuszozott sütőformába öntjük, és 170 °C-ra előmelegített sütőben légkeverés nélkül 35 percig sütjük.

Szirup elkészítése:

Amíg a piskóta sül, a kristálycukrot és a vizet egy kis lábasban közepes lángon addig melegítjük, amíg a cukor teljesen feloldódik, és szirup állagot nem kapunk.

Piskóta sziruppal való átitatása:

Amikor a piskóta elkészült, forrón, kis adagokban meglocsoljuk a cukorsziruppal, hogy a tészta teljesen magába szívja. Ezután a tortát hűtőbe tesszük, és legalább egy napig állni hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/ragacsos-kokusztorta/