Elkészítése
Hozzávalók:
Tészta:
- 40 dkg liszt
- 25 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
- 1 cs sütőpor
- 4 tojás sárgája
- tejföl
Túrótöltelék:
- 50 dkg túró
- 1 cs vaníliás cukor
- 15 dkg kristálycukor
- 3 tojás
- reszelt citromhéj
- 1 kis pohár tejföl
Pudingkrém:
- 1 l tej
- 3 cs vaníliás pudingpor
- 2 cs vaníliás cukor
- 4 tojás fehérje
- 20 dkg porcukor
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összekeverjük, ha szükséges tejföllel lágyítjuk.
A 3 tojássárgáját kikeverjük a cukorral, a vaníliás cukorral, a citromhéjjal, a tejföllel és a túróval. A tojásfehérjét felverjük kemény habbá, majd a töltelékbe lazán beleforgatjuk.
A tésztát kétfelé vesszük, kinyújtjuk. Az egyiket a tepsibe helyezzük, majd ráhalmozzuk a tölteléket és ráhelyezzük a másik lapot, majd megsütjük. Ha kész van, kihűtjük.
A pudingos krémhez tejben felfőzzük vaníliás pudingport a vaníliás cukorral. A tojásfehérjét a porcukorral kemény habbá verjük és a forró pudingos krémbe keverjük. Lehűtjük, majd a tészta tetejére kenjük.
Tetejére tejszínhabot teszünk, majd megszórjuk csokireszelékkel.

