Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: A tésztához ezek kellenek: 250 g liszt 80 g vaj 50 g porcukor 1 tojás 1/2 dl. tejföl késhegynyi szódabikarbóna A töltelékhez. 500 g áttört túró 150 g cukor 25 g búzadara 2 tojássárgája 1 dl tejföl 2 tojásfehérje habbá verve A tetejére: 4 tojásfehérje 90 g cukor Kell még hozzá baracklekvár, amivel a […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
10 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Gasztropajti
Beküldte: 2015.02.09.

Elkészítése

Hozzávalók:
A tésztához ezek kellenek:

  • 250 g liszt
  • 80 g vaj
  • 50 g porcukor
  • 1 tojás
  • 1/2 dl. tejföl
  • késhegynyi szódabikarbóna

A töltelékhez.

  • 500 g áttört túró
  • 150 g cukor
  • 25 g búzadara
  • 2 tojássárgája
  • 1 dl tejföl
  • 2 tojásfehérje habbá verve

A tetejére:

  • 4 tojásfehérje
  • 90 g cukor
  • Kell még hozzá baracklekvár, amivel a kisült tésztaalapot megkenjük


Elkészítése:

A tésztához való hozzávalókat összegyúrjuk, kinyújtjuk, majd kilisztezett tepsiben elősütjük.

A sütőből kivéve, megkenjük baracklekvárral.

A közben kikavart túrókrémet a tetejére halmozzuk, majd ismét a sütőbe tesszük.

A sütőből ismét kivéve, ráterítjük a cukorral felvert tojásfehérjét, és addig pirítjuk, míg a teteje roppanós nem lesz.

 

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Gasztropajti
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is