Elkészítése
Hozzávalók:
Tészta:
- 30 dkg liszt
- 15 dkg margarin
- 10 dkg porcukor
- 2 tojássárgája
- késhegynyi szódabikarbóna
- 1 csipet só
- 1 dl tejföl
Töltelék:
- 50 dkg túró
- 10 dkg cukor
- 3 ek búzadara
- 2 tojássárgája
- 1 dl tejföl
Tetejére:
- 4 tojásfehérje
- 15 dkg porcukor
Továbbá:
- baracklekvár
Elkészítése:
30 dkg lisztből 15 dkg margarinnal, 10 dkg porcukorral, 2 tojássárgával, késhegynyi szódabikarbónával, csipetnyi sóval és 1 dl tejföllel tésztát gyúrunk.
Kinyújtjuk, 180 fokos sütőben pár perc alatt félig megsütjük, majd kivesszük, vékonyan megkenjük lekvárral, azután rásimítjuk a tölteléket.
Töltelék készítése:
50 dkg túrót összekeverünk 10 dkg kristálycukorral, 3 ek búzadarával, 2 tojássárgával és 1 dl tejföllel. Ezt a tölteléket ráterítjük a lekvárral megkent tésztára.
4 tojásfehérjét 15 dkg porcukorral (ki milyen édesen szereti) gőz fölött kemény habbá verünk, és ezzel a túróra rácsokat készítünk, majd 180 fokon tovább sütjük (30-40 perc).

