Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Rákoczi túrós recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta:

  • 30 dkg finomliszt
  • 5 dkg porcukor
  • 15 dkg vaj
  • 3 tojássárgája
  • 0,5 csomag sütőpor
  • 1 evőkanál tejföl

Töltelék:

  • 50 dkg túró
  • 20 dkg porcukor
  • 3 tojás
  • 3 evőkanál búzadara
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 citrom héja
  •  baracklekvár

Hab:

  • 4 tojásfehérje
  • 15 dkg cukor

Elkészítése

A lisztet elkeverjük a sütőporral és porcukorral. A többi hozzávalót is beletesszük és tésztát gyúrunk belőle.

Hűtőbe tesszük fél órára. Hűtés után kinyújtjuk 20*34 cm-es téglalappá, majd beleteszem a sütőpapírral bélelt tepsibe. Villával megszurkáljuk a és kb 5-6 percre betesszük sülni az előmelegített 180 fokos sütőbe.

Kivéve lekenjük bőségesen baracklekvárral.

A tölteléket elkészítjük a hozzávalókból. A tojásfehérjét habnak felverve keverjük hozzá. A kész tölteléket a lekvárra simítjuk és visszatoljuk sülni. Akkor jó, ha a töltelék széle kicsit barnás színű.

Közben a habhoz a tojásfehérjéket kemény habbá verjük a cukorral. Rásimítjuk a túrós töltelékre, villával megcsíkozzuk és visszatoljuk a sütőbe.

140 fokra mérsékeljük alatta a hőmérsékletet, majd kb 20 perc alatt szép pirosra sütjük a habot.

Forró vízbe mártott késsel szeleteljük, ha kihűlt.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/rakoczi-turos-2/