Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Túrós sütik

Rákóczi túrós

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Először a lisztet margarinnal elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a sütőport, a tojássárgáját, a reszelt citromhéjat és a cukrot. Az így kapott tésztát negyed óráig pihentetjük. Ezután ujjnyi vastagra nyújtjuk, és félig megsütjük a sütőben. Amíg a tészta sül, elkészítjük a tölteléket. A túrót áttörjük, hozzáadjuk a porcukrot, a tojássárgáját, a reszelt citromhéjat, és végül a darát. […]

Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Beküldte: 2012.06.29.

Tésztához

Töltelékhez

Habhoz

Elkészítése

Először a lisztet margarinnal elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a sütőport, a tojássárgáját, a reszelt citromhéjat és a cukrot. Az így kapott tésztát negyed óráig pihentetjük. Ezután ujjnyi vastagra nyújtjuk, és félig megsütjük a sütőben.

Amíg a tészta sül, elkészítjük a tölteléket. A túrót áttörjük, hozzáadjuk a porcukrot, a tojássárgáját, a reszelt citromhéjat, és végül a darát. Amikor a tészta félig megsült, megkenjük baracklekvárral, majd rákenjük a túrós tölteléket, és további negyed óráig sütjük.

Közben a tojásfehérjéből, a porcukorból, és a citromléből kemény habot verünk. Amikor a tészta megsült, rákenjük a habot, és visszatesszük a sütőbe. Amikor a hab elkezd barnulni, lekapcsoljuk a sütőt, résnyire kinyitjuk a sütőajtót, és hagyjuk a habot egy kicsit megszáradni.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is