Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Rákóczi túrós recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tésztához

  • 25 dkg liszt
  • 15 dkg margarin
  • 0,5 csomag sütőpor
  • 2 db tojássárgája
  • reszelt citromhéj
  • 2 evőkanál cukor

Töltelékhez

  • 50 dkg túró
  • 15 dkg porcukor
  • 2 db tojássárgája
  • reszelt citromhéj
  • 5 dkg búzadara

Habhoz

  • 4 db tojásfehérje
  • 25 dkg porcukor
  • kevés citromlé
Rákóczi túrós kép

Elkészítése

Először a lisztet margarinnal elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a sütőport, a tojássárgáját, a reszelt citromhéjat és a cukrot. Az így kapott tésztát negyed óráig pihentetjük. Ezután ujjnyi vastagra nyújtjuk, és félig megsütjük a sütőben.

Amíg a tészta sül, elkészítjük a tölteléket. A túrót áttörjük, hozzáadjuk a porcukrot, a tojássárgáját, a reszelt citromhéjat, és végül a darát. Amikor a tészta félig megsült, megkenjük baracklekvárral, majd rákenjük a túrós tölteléket, és további negyed óráig sütjük.

Közben a tojásfehérjéből, a porcukorból, és a citromléből kemény habot verünk. Amikor a tészta megsült, rákenjük a habot, és visszatesszük a sütőbe. Amikor a hab elkezd barnulni, lekapcsoljuk a sütőt, résnyire kinyitjuk a sütőajtót, és hagyjuk a habot egy kicsit megszáradni.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/rakoczi-turos-3/