Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Túrós sütik

Rákóczi túrós

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A mazsolát először langyos vízbe áztatjuk, hogy megpuhuljon. Közben egy tálban a lisztet elmorzsoljuk a vajjal, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót és alaposan tésztává gyúrjuk. Ezt a tésztát hűvös helyen pihentetjük 15-20 percig. Miután a tészta kipihente magát, közepes tepsi méretűre nyújtjuk, villával megszurkáljuk, hogy ne hólyagosodjon fel, és előmelegített sütőben 10-12 percig sütjük. Amíg […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Drága
Beküldte: 2012.08.29.

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Elkészítése

A mazsolát először langyos vízbe áztatjuk, hogy megpuhuljon. Közben egy tálban a lisztet elmorzsoljuk a vajjal, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót és alaposan tésztává gyúrjuk. Ezt a tésztát hűvös helyen pihentetjük 15-20 percig.

Miután a tészta kipihente magát, közepes tepsi méretűre nyújtjuk, villával megszurkáljuk, hogy ne hólyagosodjon fel, és előmelegített sütőben 10-12 percig sütjük.

Amíg a tészta sül, elkészítjük a tölteléket. A tojások sárgáját alaposan kikeverjük a cukorral és a vaníliás cukorral. A tojások fehérjét kemény habbá verjük. A túrót szitán vagy krumplinyomón áttörjük, majd hozzáadjuk a mazsolát, reszelt citromhéjat, tejfölt, valamint a kikevert tojássárgákat. Az egészet jól összekeverjük, majd óvatosan hozzáforgatjuk a keményre vert tojáshabot.

Amikor a tészta elkészült, kivesszük a sütőből, és egyenletesen rákenjük a túrós tölteléket. Ezután visszatesszük a sütőbe, és további 20-25 percig sütjük.

Közben a négy tojásfehérjét 10 dkg cukorral kemény habbá verjük. Ezt a habot habzsákba töltjük, és a megsült tészta tetejét berácsozzuk vele. A sütőt a legkisebb fokozatra állítva inkább szárítjuk, mint sütjük a habot, körülbelül 20-25 percig.

Miután kivettük a tésztát a sütőből, hagyjuk teljesen kihűlni. A habrácsok közét lekvárral töltjük ki, amit kanállal vagy habzsák segítségével könnyen eloszlathatunk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Drága Gyakorlat: Haladóknak
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is