Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Túrós sütik

Rákóczi túrós

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A lisztet, a szódabikarbónát, a sót, a vajat, a tojások sárgáját és a tejfölt alaposan összegyúrjuk. A tésztát egy órára hűtőbe tesszük pihenni. Közben elkészítjük a tölteléket: a tojássárgákat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a morzsolt túrót, a tejfölt és a reszelt citromhéjat. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd óvatosan beleforgatjuk a citromos túrós […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Csonka Petra
Beküldte: 2012.11.21.

A tésztához

A töltelékhez:

A tetejére

Elkészítése

A lisztet, a szódabikarbónát, a sót, a vajat, a tojások sárgáját és a tejfölt alaposan összegyúrjuk. A tésztát egy órára hűtőbe tesszük pihenni. Közben elkészítjük a tölteléket: a tojássárgákat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a morzsolt túrót, a tejfölt és a reszelt citromhéjat. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd óvatosan beleforgatjuk a citromos túrós masszába.

A pihentetett tésztát 1-1,5 cm vastagra kinyújtjuk, és egy kivajazott, kilisztezett közepes méretű tepsibe fektetjük. A tészta tetejét villával megszurkáljuk, majd 10 percig elősütjük.

Miután kivettük a sütőből, megkenjük a túrós töltelékkel, és visszatesszük a sütőbe további 20 percre. Eközben a tetejéhez való tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd hozzákeverjük a porcukrot.

Amikor letelt a 20 perc, kivesszük a tepsit, és a túrós rétegre rákenjük a porcukros tojásfehérjehabot. Ízlés szerint baracklekvárt csurgatunk a tetejére, majd visszatesszük a sütőbe még néhány percre, amíg a hab kicsit megszilárdul és a lekvár is szépen rásül.

Ha a sütemény kihűlt, vizes késsel szeleteljük. Jó étvágyat kívánok!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Kezdőknek
Csonka Petra
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is