Elkészítése
A lisztet, a szódabikarbónát, a sót, a vajat, a tojások sárgáját és a tejfölt alaposan összegyúrjuk. A tésztát egy órára hűtőbe tesszük pihenni. Közben elkészítjük a tölteléket: a tojássárgákat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a morzsolt túrót, a tejfölt és a reszelt citromhéjat. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd óvatosan beleforgatjuk a citromos túrós masszába.
A pihentetett tésztát 1-1,5 cm vastagra kinyújtjuk, és egy kivajazott, kilisztezett közepes méretű tepsibe fektetjük. A tészta tetejét villával megszurkáljuk, majd 10 percig elősütjük.
Miután kivettük a sütőből, megkenjük a túrós töltelékkel, és visszatesszük a sütőbe további 20 percre. Eközben a tetejéhez való tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd hozzákeverjük a porcukrot.
Amikor letelt a 20 perc, kivesszük a tepsit, és a túrós rétegre rákenjük a porcukros tojásfehérjehabot. Ízlés szerint baracklekvárt csurgatunk a tetejére, majd visszatesszük a sütőbe még néhány percre, amíg a hab kicsit megszilárdul és a lekvár is szépen rásül.
Ha a sütemény kihűlt, vizes késsel szeleteljük. Jó étvágyat kívánok!
