Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Rákóczi-túrós recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A tésztához

  • 25 dkg finomliszt
  • 0,5 csomag sütőpor
  • 1 késhegynyi szódabikarbóna
  • 12 dkg vaj
  • 12 dkg cukor
  • 1 db tojássárgája
  • 1 dl tejföl
  • 0,5 db citrom (reszelt héja és leve)

A félig sült tészta tejére

  • 2 evőkanál baracklekvár

A töltelékhez

  • 3 db tojássárgája
  • 50 dkg túró
  • 15 dkg cukor
  • 0,5 db citrom (reszelt héja és leve)
  • mazsola (nem kötelező )

A tetejére

  • 4 db tojásfehérje
  • 15 dkg porcukor
  • 1 csipet só
  • 1-2 csepp citromlé
  • 2 evőkanál baracklekvár

Elkészítése

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, 1 cm vastagra kinyújtjuk és sütőpapírral bélelt tepsibe világosra sütjük, kb. 15 perc alatt, amíg a tészta teteje megszilárdul.

A tésztát kivesszük a sütőből, vékonyan megkenjük baracklekvárral, elsimítjuk rajta a túrós tölteléket és a sütőbe visszatéve készre sütjük.

A 4 tojásfehérjét a sóval, citromlével és a cukorral kemény habbá verjük, és a kész tésztára simítjuk vagy nyomózsákba töltve rácsokat nyomunk 1 cm távolságra a tészta tetejére.

A lekvárt felforrósítjuk, átpasszírozzuk, hogy rost ne maradjon benne. Torta nyomóba töltjük a lekvárt és a résekbe töltjük.

Langyos sütőbe visszatesszük, de csak annyi időre, hogy a hab rászáradjon. A sütő ajtaját egy kicsit támasszuk ki.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/rakoczi-turos-6-2/