Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Rákoczi túrós recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tésztához

  • 30 dkg finomliszt
  • 15 dkg margarin
  • 10 dkg porcukor
  • 0,5 csomag sütőpor
  • 1 db tojássárgája

Töltelék

  • baracklekvár
  • 50 dkg túró
  • 1 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 1 db citrom leves és héja
  • 4 evőkanál cukor
  • 2 evőkanál búzadara
  • 1 db tojásfehérje (habbá verve )

Tetejére

  • lekvár
  • 1 db tojásfehérje

Elkészítése

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd két egyenlő részre osztjuk. Az egyik tésztalapot kinyújtjuk egy kisebb tepsi méretére, beletesszük a tepsibe, és megkenjük lekvárral.

Pudingos-túrós töltelék:

A túrót összekeverjük a pudingporral, a citrom levével és reszelt héjával. Ezután hozzáadjuk a tojás felvert habját és a búzadarát. Ha szükséges, ízlés szerint cukrot is tehetünk hozzá. A lekvárral megkent tésztalapra ráöntjük a túrós tölteléket.

A másik tésztalapot is kinyújtjuk, és ráhelyezzük a túrós töltelék tetejére.

A süteményt 180 fokra előmelegített sütőben sütjük tűpróbáig. Amikor megsült, ne kapcsoljuk ki a sütőt, hanem csökkentsük a hőfokot körülbelül 50 fokra.

Díszítés:

A tojásfehérjét felverjük 1 evőkanál cukorral, és habzsák segítségével csíkozzuk be a sütemény tetejét. Tegyük vissza a sütőbe, és hagyjuk, hogy a hab körülbelül 20 perc alatt megszáradjon. Miután megszáradt a hab, a csíkok közé lekváros csíkokat is húzunk, hogy még látványosabb legyen a sütemény.

Jó étvágyat kívánok!

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/rakoczi-turos-6/