Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: Tészta: 60 dkg liszt 20 dkg porcukor 1 cs vaníliás cukor 40 dkg margarin 4 tojás sárgája reszelt citromhéj Töltelék: 80 dkg túró 4 tojás sárgája reszelt citromhéj 1 cs vaníliás cukor 20 dkg porcukor 5 dkg mazsola Tojáshab: 8 tojásfehérje 40 dkg kristálycukor 25 dkg baracklekvár Elkészítése: Anyum szokta készíteni, sokáig nem is […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
8 adag
Mennyibe kerül?
Drága
szani78
Beküldte: 2014.03.23.

Elkészítése

Hozzávalók:
Tészta:

  • 60 dkg liszt
  • 20 dkg porcukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 40 dkg margarin
  • 4 tojás sárgája
  • reszelt citromhéj

Töltelék:

  • 80 dkg túró
  • 4 tojás sárgája
  • reszelt citromhéj
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 20 dkg porcukor
  • 5 dkg mazsola

Tojáshab:

  • 8 tojásfehérje
  • 40 dkg kristálycukor
  • 25 dkg baracklekvár


Elkészítése:

Anyum szokta készíteni, sokáig nem is szerettem de aztán ez teljesen megváltozott! Mára nagy kedvencem lett, bár bevallom Én a tetejéről a habot leszedegetem, mert ami alatta van jobban bejön, sőt még a tésztája is isteni magában, így van, hogy rétegekre bontom. Nem túl “nagylányos”, ahogy eszem de Istenem, ez van 😀
Sajnos nem az a kimondottan konyhapénz kímélő desszert 🙁

A tésztához a margarint és a lisztet összedolgozzuk és hozzáadjuk a többi hozzávalót. Lehetőség szerint gyorsan dolgozzunk vele. Fél órát pihentetjük a frizsiderben, majd fél cm vastagra kinyújtjuk. Kb 180 C°-on félig megsütjük egy közepes tepsiben, majd megkenjük a lekvárral.

A krém hozzávalóit összekeverjük, majd egyenletesen a tésztára terítjük és 160 C°-on 15 percig sütjük.

A keményre vert tojáshabot eloszlatjuk rajta, vagy nyomózsákkal mintázva tesszük a krém tetejére. Ezután a sütőbe visszatéve kiszárítjuk. Kissé megpiríthatjuk, persze nem túlzottan. 🙂

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Drága Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
szani78
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is