Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Rákóczi túrós muffin recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 20 dkg rizsliszt
  • 0,5 csomag sütőpor
  • 5 dkg eritrit
  • 2 tojás
  • 2,5 dl tej
  • 1 dl étolaj
  • 1 citrom reszelt héja
  • 20 dkg túró
  • baracklekvár

A habhoz

  • 2 tojásfehérje
  • 15 dkg porcukor

Elkészítése

A száraz hozzávalókat (rizsliszt, eritrit, sütőpor) tálba mérjük, majd egy másik tálba mérjük a túrót, a tejet, az étolajat, hozzáadjuk a tojásokat, belereszeljük a citrom héját is, majd kézi habverővel összekeverjük, ezután hozzávegyítjük a lisztes részt is.

Egy 12 darabos muffinformát kapszlikkal kibélelünk és mindegyik mélyedésbe egy evőkanálnyi massza kerül, majd egy-egy teáskanálnyi baracklekvárt teszünk rá, a túrós masszából egy-egy kanállal, lekvár és a maradék masszával zárjuk a rétegezést.

Előmelegített 180 fokos sütőben, 20 perc alatt megsütjük.

Közben a tojásfehérjét kemény habbá verjük és kanalanként hozzáadjuk a porcukrot is, szép fényes, kemény habot kell kapnunk!

Csillagcsővel ellátott habzsákba kanalazzuk és a muffinok tetejére nyomjuk, majd 220 fokos sütőbe 5 percre visszatesszük.

A sütőből kivéve akár azonnal fogyasztható.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/rakoczi-turos-muffin/