Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Rákóczi túrós pite recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tésztához

  • 150 g finomliszt
  • 75 g vaj
  • 50 g cukor
  • 0,5 csomag sütőpor
  • 1 tojássárgája
  • 1 evőkanál tejföl

Túrókrém

  • 550 g túró
  • 125 g cukor
  • 2 tojássárgája
  • 1 evőkanál tejföl

Hab

  • 2 tojásfehérje
  • 45 g víz
  • 140 g cukor
  • baracklekvár

Elkészítése

A lisztet a cukorral és a sütőporral keverjük össze. Morzsoljuk hozzá a vajat és adjuk hozzá a tojássárgáját, valamint a tejfölt és dolgozzuk össze. Tegyük fél órára becsomagolva a hűtőbe.

A hűtőből kivéve nyújtsuk ki és fektessük a sütőpapírral bélelt 26 cm-es tortaformába. Előmelegített sütőben 180 fokon 15 perc alatt süssük elő.

A túrókrémhez az összes hozzávalót keverjük össze, majd botmixerrel pürésítsük. A tészta tetejét még melegen kenjük meg lekvárral és simítsuk rá a túrókrémet. 20 percre tegyük vissza a sütőbe.

A habhoz a vízből és a 100 g cukorból sűrű szirupot főzünk. A tojásfehérjét a maradék cukorral verjük kemény habbá, majd állandó habverés közben csurgassuk hozzá a cukorszirupot. Addig verjük a habot, míg langyosra hűl.

Töltsük nyomózsákba és rácsozzuk be a torta tetejét.

80 fokra mérsékeljük a hőt és szárítsuk a habot további 20 percig. Én szeretem ha egy kis színt kap a hab.

A lyukakat töltsük ki felforralt baracklekvárral.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/rakoczi-turos-pite/