A vajat elmorzsoljuk a lisztben, majd a többi hozzávalóval együtt összegyúrjuk a tésztát. Hűtőben fél órát pihentetjük, hogy a tészta könnyebben kezelhető legyen.
Amíg a tészta pihen, elkészítjük a krémet. A túrót összekeverjük a cukorral, tojással, vaníliás cukorral, reszelt citromhéjjal, és a szükséges mennyiségű búzadarával, hogy a túró levét felvegye. A búzadara mennyisége a túró állagától függ, ezért figyeljünk rá, hogy ne legyen túl folyós a töltelék.
A tésztát kinyújtjuk (én kör alakúra formáztam), nagyobbra, mint a tortaforma. Egy kapcsos tortaformát kivajazunk és kilisztezünk, majd a tésztát belehelyezzük úgy, hogy magasabb falat képezzen, mint egy kosárka. A tésztát előmelegített sütőben kb. 5 percig elősütjük.
Ezután vékonyan megkenjük baracklekvárral az elősütött tésztát, majd ráöntjük a túrókrémet. A tortát visszatesszük a sütőbe, és 6-os fokozaton (180 fokon) kb. 45 percig sütjük, amíg a túró megszilárdul.
A tojásfehérjéket a cukorral és egy kevés ecettel kemény habbá verjük, majd rákanalazzuk a megsült töltelékre. Visszatesszük a sütőbe, és addig sütjük, amíg a hab szép aranybarnára nem pirul.