Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Rákóczi túrós triffle recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A piskótatekercshez

  • 5 tojás
  • 5 evőkanál eritrit
  • 5 evőkanál rizsliszt

A túrókrémhez

  • 50 dkg túró
  • 2 dl tejföl
  • vaníliakivonat vagy vaníliás cukor
  • 3 dl cukormentes tejszín
  • 1 citrom reszelt héja
  • 10 dkg eritrit

A tetejére

  • sárgabaracklekvár

A habcsókhoz

  • 2 tojásfehérje
  • 20 dkg porcukor

Elkészítése

A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk az eritritet is és tovább verjük a legmagasabb fokozaton, ezt követően a tojások sárgáját is hozzáadjuk és összekeverjük, majd lassú fokozatra állítjuk és géppel a rizslisztet is belekeverjük.

Sütőpapírral bélelt gáztepsibe simítjuk és előmelegített 180 fokos sütőben 8-10 perc alatt készre sütjük. A sütőből kivéve a papírt lehúzzuk róla, kihűtjük, megkenjük a lekvárral, majd feltekerjük.

Teljesen felesleges a ki-be tekergetés, egyszerűen nem kell túlsütni a piskótát. Ha kiszárítjuk a sütés utáni azonnali feltekerés sem fog segíteni azon, hogy ne repedjen meg!

A túrókrémhez a tejszínt kemény habbá verjük. A túrót kikeverjük az édesítőszerrel, a vaníliával, a citromhéjjal, beledolgozzuk a tejfölt és óvatosan beleforgatjuk a habot is.

A piskótatekercset felszeleteljük, a túrókrémmel és a baracklekvárral üvegtálba rétegezzük, úgy hogy felülre is jusson krém. 1 éjszakára hűtőbe tesszük.

A tojásfehérjét a cukorral magas fokozaton keményre verjük. Csillagcsővel ellátott habzsákba szedjük, sütőpapírral bélelt tepsire apró rózsákat nyomunk és 100 fokos sütőben kb 1 órán át szárítjuk, majd hagyjuk kihűlni.

A desszertet a habcsókkal díszítve tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/rakoczi-turos-triffle/