Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Rákóczi túrós recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 25 dkg liszt
  • 12 dkg margarin
  • 6 dkg kristálycukor
  • 1 dl tejföl
  • 2 db tojássárgája
  • csipet só
  • késhegynyi szódabikarbóna
  • reszelt citromhéj

Töltelék

  • 50 dkg tehéntúró
  • 15 dkg cukor
  • 3 db tojássárgája
  • 2 dl tejföl
  • 4 dkg mazsola
  • 5 dkg zsemlemorzsa
  • reszelt citromhéj
  • db tojásfehérje

Tetejére

  • 3 db tojásfehérje
  • 15 dkg porcukor
  • baracklekvár (vagy ribizke )

Elkészítése

A tésztához valókat egy tálba tesszük, gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, majd letakarva hűtőbe tesszük.

A töltelékhez a túrót átpasszírozzuk, hozzákeverjük a többi hozzávalót, és végül óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérje felvert habját.

Egy körülbelül 25×35 cm-es tepsit kivajazunk, belehelyezzük és kinyújtjuk a tésztát, majd 15 percig sütjük.

Ezután a túrókrémet rákenjük, és a tepsit visszatoljuk a sütőbe további 25 percre.

A tojásfehérjét a porcukorral habbá verjük, ezzel berácsozzuk a sütemény tetejét, és még 15 percre visszatesszük a sütőbe.

Még melegen a rácsok közé baracklekvárt nyomunk.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/rakoczi-turos/