Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Hatlapos vanília krémmel recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta

  • 60 dkg finomliszt
  • 12 dkg porcukor
  • 12 dkg olvasztott zsír
  • 1 db tojás
  • 2 dkg szalalkáli
  • tejföl (amennyit felvevesz)
  • kakaópor
  • csipet só

Krém

  • 1 liter tej
  • 2 csomag vaníliaízű pudingpor (főzős)
  • 3 db tojássárgája
  • 30 dkg cukor
  • 25 dkg margarin
  • 10 g vaníliás cukor

Elkészítése

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Annyi tejfölt adjunk hozzá, hogy könnyen nyújtható tésztát kapjunk.

Két egyenlő részre osztjuk, felébe ízlés szerint kakaóport gyúrunk. A két cipót külön-külön három részre osztjuk, így 3-3 fehér és kakaós lapot kapunk. A lapokat egyesével tepsi hátán sütjük 180 fokon kb 12-15 percig.

A krémhez a tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat a pudinggal, a tejjel, a kétféle cukorral összekeverjük, majd sűrű krémmé főzzük. Még melegen hozzáadjuk a margarint és jól kihabosítjuk.

Összeállítás: egy kakaós és egy fehér lap váltakozva, krémmel töltve.

Tálaláskor tetejét gazdagon porcukorral megszórva, hosszúkás szeletekre vágva kínáljuk!

Tepsi méret: 25*35 cm

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/rakott-hatlapos-vanilia-kremmel/