Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Piskóták

Sütemény receptek

Rakott piskótatekercs vaníliás krémmel

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: A tésztához: 4 tojás 20 dkg cukor 4 evőkanál víz 1 evőkanál citromlé 20 dkg liszt 1 csomag sütőpor 1 csomag vaníliás cukor A krémhez: 3 dl tej 3 ek kristálycukor 1 csomag vaníliás pudingpor 3 dl habtejszín A tekercs kenéséhez: 5 ek baracklekvár Elkészítése: A piskóta készítés: A tojások sárgáját a cukrokkal habosra […]

Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
6 adag
Vass Laszlone
Beküldte: 2016.06.27.

Elkészítése

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 4 tojás
  • 20 dkg cukor
  • 4 evőkanál víz
  • 1 evőkanál citromlé
  • 20 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor

A krémhez:

  • 3 dl tej
  • 3 ek kristálycukor
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 3 dl habtejszín

A tekercs kenéséhez:

  • 5 ek baracklekvár


Elkészítése:

A piskóta készítés:

A tojások sárgáját a cukrokkal habosra keverjük, hozzáadjuk a vizet és a citromlevet, majd a sütőporral elkevert lisztet. Miután mindent jól elkevertünk, óvatosan hozzáadjuk a tojásfehérjék keményre vert habját.

Egy nagy tepsire (gáztepsi) sütőpapírt teszünk, és egyenletesen elosztjuk rajta a piskótatésztát. 180 fokon halvány rózsaszínűre sütjük.  A megsült piskótáról levesszük a sütőpapírt.

A piskótát azonnal lekenjük baracklekvárral és feltekerjük. Amikor kihűlt 1 cm-es szeletekre vágjuk. 18 db szeletre lesz szükség.

Krém készítés:

A vaníliás pudingport a cukorral és a tejjel simára keverjük. Felfőzzük sűrűre, majd kihűtjük.

A tejszínt keményre verjük. A pudingot kihabosítjuk, majd apránként a tejszínt adagoljuk hozzá és együtt habosra keverjük.
/Nem édes krém, aki szereti az édesebbet, az tegyen bele több cukrot./

A sütemény összeállítása:

Egy őzgerincformát folpackkal kibélelünk. Az aljára teszünk szorosan egymás mellé 6 db tekercset.

Megkenjük 1/3 rész krémmel, következik újból a tekercs réteg, majd a krém és a tekercsek.

Hűtőbe tesszük legalább 3 órára, majd szeleteljük.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Vass Laszlone
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is