Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 1 l tej 13 ek búzadara mazsola cukor vanillin cukor reszelt citromhéj 1 kis üveg lekvár 6 tojásfehérje porcukor Elkészítése: Az 1 l tejből a búzadarával, a cukorral, a vanillin cukorral, a reszelt citromhéjjal, és mazsolával egy kemény tejbegrízt főzünk. Egy kisebb tepsibe (30×18) beleöntjük. Ha egy kicsit hűlt a gríz, rákenjük a lekvárt. […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Erzsébet Bán
Beküldte: 2015.05.14.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1 l tej
  • 13 ek búzadara
  • mazsola
  • cukor
  • vanillin cukor
  • reszelt citromhéj
  • 1 kis üveg lekvár
  • 6 tojásfehérje
  • porcukor


Elkészítése:

Az 1 l tejből a búzadarával, a cukorral, a vanillin cukorral, a reszelt citromhéjjal, és mazsolával egy kemény tejbegrízt főzünk. Egy kisebb tepsibe (30×18) beleöntjük.

Ha egy kicsit hűlt a gríz, rákenjük a lekvárt.

A tojásfehérjét porcukorral kemény habbá verjük, és az egészet betesszük a sütőbe. Addig sütjük kb. 170 fokon, amíg a hab szép barna színt kap (pár perc).

Egy kiadós leves után ideális második fogás lehet.

Jó étvágyat kívánok!

[box style=”info”]A cukrot mindenki ízlése szerint adagolja.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Vegetáriánus receptek Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Erzsébet Bán
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is