Elkészítése
Hozzávalók:
- 1 l tej
- 13 ek búzadara
- mazsola
- cukor
- vanillin cukor
- reszelt citromhéj
- 1 kis üveg lekvár
- 6 tojásfehérje
- porcukor
Elkészítése:
Az 1 l tejből a búzadarával, a cukorral, a vanillin cukorral, a reszelt citromhéjjal, és mazsolával egy kemény tejbegrízt főzünk. Egy kisebb tepsibe (30×18) beleöntjük.
Ha egy kicsit hűlt a gríz, rákenjük a lekvárt.
A tojásfehérjét porcukorral kemény habbá verjük, és az egészet betesszük a sütőbe. Addig sütjük kb. 170 fokon, amíg a hab szép barna színt kap (pár perc).
Egy kiadós leves után ideális második fogás lehet.
Jó étvágyat kívánok!
[box style=”info”]A cukrot mindenki ízlése szerint adagolja.[/box]


