Hozzávalók:
- 12 dkg liszt
- 2 tojás
- 150 ml tej
- 1 csipet só
- 1 ek cukor
- 1 ek vaníliás cukor
- 1 tk fahéj
- 3-4 ek olaj
- 1 tk szárított élesztő
- 25-30 Oreo keksz
- olaj a sütéshez
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit robotgéppel csomómentesre keverjük. 30 percig pihentetjük, ez idő alatt a liszt megdagad. Nem baj, ha a tészta egy kicsit sűrűbb, mint a normál palacsinta tészta, pont ilyen kell, hogy legyen.
Egy villa segítségével megmártjuk az Oreo kekszeket a masszában, és forró olajban pár perc alatt aranybarnára sütjük mind a két oldalukat.
Papírtörlőre szedjük, melegen porcukorral meghintve tálaljuk, de a legfinomabb egy jó nagy adag sztracsatella jégkrémmel.