Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Rebarbarás-almás pite édes morzsával recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 csomag friss linzertészta (készen vásárolt, de készíthetjük mi is)
  • 10 dkg darált dió
  • 2 evőkanál porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 mokkáskanál fahéj

Rebarbarás-almás töltelékhez

  • 8 szál rebarbara
  • 4 darab édes alma
  • 3 evőkanál méz
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 0,5 kávéskanál fahéj

Édes morzsához

  • 10 dkg finomliszt
  • 10 dkg vaj (hideg)
  • 5 dkg cukor

Elkészítése

A piteformát (24 cm) vékonyan kenjük ki vajjal.

A linzertésztát enyhén lisztezett felületen nyújtsuk ki piteforma nagyságúra, majd helyezzük bele a formába. Ezután tegyük be fél órára a hűtőbe.

A darált diót keverjük össze a porcukorral, a vaníliás cukorral, az őrölt fahéjjal és a reszelt citromhéjjal.

A tésztát vegyük ki a hűtőből, szórjuk meg a diós keverékkel, majd kanalazzuk rá az előzőleg roppanósra párolt gyümölcsöket.

A rebarbara szárról húzzuk le a külső, vékony részt, majd vágjuk fel kb 1,5 cm-es darabokra.

Az almát hámozzuk meg, negyedeljük, vágjuk ki a magházát, majd vágjuk fel kisebb kockákra.

A mézet tegyük egy serpenyőbe, adjuk hozzá a feldarabolt rebarbarát és almát, szórjuk meg a vaníliás cukorral és az őrölt fahéjjal, majd keverjük össze, és pár perc alatt pároljuk roppanósra (arra figyeljünk nehogy túlpároljuk a gyümölcsöket és egy pépes masszát kapjunk. Ha savanyúnak találnánk, akkor szórjuk meg egy kevés cukorral is).

Ezután alaposan csepegtessük le a megpárolt gyümölcsöket, majd hűtsük ki teljesen mielőtt a tésztára kanalaznánk.

Vegyük ki a tésztát a hűtőből, majd először szórjuk meg a diós-cukros keverékkel és egyenletesen kanalazzuk rá a roppanósra párolt, teljesen kihűtött gyümölcsöket.

A liszthez adjuk hozzá a felkockázott, hideg vajat és a kristálycukrot, majd gyors mozdulatokkal nagyobb darabosra morzsoljuk össze.

Ezután szórjuk rá a gyümölcs tetejére úgy, hogy lehetőleg mindenhol befedje.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 40-45 perc alatt süssük készre.

A sütőből kivéve hagyjuk teljesen kihűlni.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/rebarbaras-almas-pite-edes-morzsaval/