Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Különleges sütik

Rebarbarás crumble (morzsasüti)

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Tegyük egy kis tepsi aljára a rebarbarakockákat, amelyekről előzőleg levágtuk a zöldes szárakat, és a fás részt. A rebarbarákra szórjuk rá a cukor felét, majd a tenyerünkkel spricceljünk rájuk egy kis vizet. A lisztet morzsoljuk el a hideg vajjal, és adjuk hozzá a cukor másik felét. Fontos, hogy a vaj hűtő hideg, már-már fagyos legyen, […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Beküldte: 2012.11.02.

Hozzávalók

Elkészítése

Tegyük egy kis tepsi aljára a rebarbarakockákat, amelyekről előzőleg levágtuk a zöldes szárakat, és a fás részt. A rebarbarákra szórjuk rá a cukor felét, majd a tenyerünkkel spricceljünk rájuk egy kis vizet.

A lisztet morzsoljuk el a hideg vajjal, és adjuk hozzá a cukor másik felét. Fontos, hogy a vaj hűtő hideg, már-már fagyos legyen, mert akkor lehet belőle jó morzsát készíteni. A morzsát egyengessük el a rebarbarák tetején, és tegyük félre a crumble-t.

Mivel a crumble-t forrón, a lehető legfrissebben kell fogyasztani, érdemes a főétel elfogyasztása előtt betenni a sütőbe, mert 180 fokon 30-40 perc alatt sül meg. Sülés közben a cukor egy kicsit karamellizálódik, a morzsa pedig felvesz a rebarbarától egy kis vizet, így a crumble krémes lesz.

A forró crumble-t vanília fagylalttal kínáljuk.

Jó étvágyat!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ételallergia: Tojásmentes receptek Gyakorlat: Haladóknak
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is