Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Rebarbarás crumble (morzsasüti) recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 50 dkg rebarbara (felkockázva )
  • 0,5 dl víz
  • 20 dkg cukor
  • 20 dkg finomliszt
  • 10 dkg hideg vaj
  • vanília fagylalt

Elkészítése

Tegyük egy kis tepsi aljára a rebarbarakockákat, amelyekről előzőleg levágtuk a zöldes szárakat, és a fás részt. A rebarbarákra szórjuk rá a cukor felét, majd a tenyerünkkel spricceljünk rájuk egy kis vizet.

A lisztet morzsoljuk el a hideg vajjal, és adjuk hozzá a cukor másik felét. Fontos, hogy a vaj hűtő hideg, már-már fagyos legyen, mert akkor lehet belőle jó morzsát készíteni. A morzsát egyengessük el a rebarbarák tetején, és tegyük félre a crumble-t.

Mivel a crumble-t forrón, a lehető legfrissebben kell fogyasztani, érdemes a főétel elfogyasztása előtt betenni a sütőbe, mert 180 fokon 30-40 perc alatt sül meg. Sülés közben a cukor egy kicsit karamellizálódik, a morzsa pedig felvesz a rebarbarától egy kis vizet, így a crumble krémes lesz.

A forró crumble-t vanília fagylalttal kínáljuk.

Jó étvágyat!

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/rebarbaras-crumble-morzsasuti/