Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: Sárga piskóta: 2 tojás 15 dkg cukor 15 dkg vaj 15 dkg liszt 1 tk piros ételfesték 1 tk sárga ételfesték Csokis piskóta: 30 dkg vaj 35 dkg cukor 4 tojás 25 dkg liszt 7 ek kakaópor 1 tk szódabikarbóna 2 tk vanília kivonat 12,5 dkg étcsoki 2 ek forró víz Elkészítése: Sárga piskóta […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
12 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
MiniNoemi
Beküldte: 2016.04.09.

Elkészítése

Hozzávalók:

Sárga piskóta:

  • 2 tojás
  • 15 dkg cukor
  • 15 dkg vaj
  • 15 dkg liszt
  • 1 tk piros ételfesték
  • 1 tk sárga ételfesték

Csokis piskóta:

  • 30 dkg vaj
  • 35 dkg cukor
  • 4 tojás
  • 25 dkg liszt
  • 7 ek kakaópor
  • 1 tk szódabikarbóna
  • 2 tk vanília kivonat
  • 12,5 dkg étcsoki
  • 2 ek forró víz


Elkészítése:

Sárga piskóta készítése:

Először a “répákhoz” készítjük el a piskótát.

A vajat kihabosítjuk a cukorral. Hozzáadjuk a tojásokat, majd a lisztet. Annyi ételfestéket adjunk hozzá, hogy szép narancssárga színt kapjunk.

Egy nagy gáztepsit kibélelünk sütőpapírral, beleöntjük a tésztát és 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütjük. Hagyjuk kihűlni. A kihűlt piskótából akkora répa alakokat vágunk, ami állítva belefér egy gyümölcskenyérformába. Szorosan végigrakjuk a formát a répákkal úgy, hogy a hegyük felfelé álljon.

Csokis piskóta készítése:

A vajat a cukorral kihabosítjuk. Hozzáadjuk a tojásokat, a vanília kivonatot, majd a szódabikarbónával és kakaóval elkevert lisztet. Simára keverjük. Az étcsokit felolvasztjuk (mikróban vagy gőz felett) és amikor lehűlt, a vízzel együtt ezt is a tésztához adjuk. Beleöntjük a formába, amiben a répák sorakoznak. Ügyeljünk rá, hogy mindenhova jusson tészta. 180 fokos sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük.

A megsült süteményt formával együtt állítsuk fejre és így hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt, emeljük le róla a formát, a talpát vágjuk egyenesre, és a leeső piskótadarabokat morzsoljuk el. Ezzel szórjuk meg a tortát. Marcipán, vagy ostyalevelekkel díszítsük.

[box style=”info”]Ezt a receptet egy külföldi oldalról néztem ki magamnak és gondos fordítás után el is készült a remekmű. Mindenki nagy csodájára járt. Nem csak látványos,de reggelire,uzsonnára vagy vacsorára egy pohár tej társaságában isteni sütemény. :)[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Húsvéti receptek Konyha: Magyar Évszak: Tavasz Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
MiniNoemi
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is