Elkészítése
Hozzávalók:
(2,5 dl-es csészét használunk)
- 1 csésze teljes kiőrlésű liszt
- fél csésze barna cukor
- 3/4 csésze olaj
- 2 tojás
- fél tk szódabikarbóna
- fél tk őrölt szerecsendió
- fél tk őrölt fahéj
- 1 tk vanília kivonat
- fél csésze étcsokoládé
- fél csésze dió
- 1,5 csésze reszelt sárgarépa (kis lyukon reszelt)
- csipet só
Elkészítése:
A cukrot és az olajat a tojásokkal habosra keverjük. Hozzáadjuk a szódabikarbónával és a fűszerekkel elkevert lisztet, majd a répát, a diót, a durvára vágott csokit és a vanília kivonatot.
Sütőpapírral bélelt 25*25 cm-es formába öntjük, 200 fokos sütőben kb 40 perc alatt készre sütjük. Porcukorral megszórva tálaljuk.


