Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Répatorta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A tésztához

  • 30 dkg sárgarépa
  • 1,5 dl olaj
  • 25 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor (12 g)
  • 3 db tojás
  • 30 dkg finomliszt
  • 1 púpozott teáskanál fahéj

A krémhez

  • 60 dkg natúr krémsajt
  • 15 dkg porcukor
  • 1 db narancs reszelt héja
  • 1 evőkanál útifűmaghéj (ha van)

Elkészítése

Tészta elkészítése:

A porcukrot, a vaníliás cukrot és a tojásokat gépi habverővel habosra keverjük. Hozzáadjuk az étolajat, majd beleforgatjuk a finomra reszelt sárgarépát.

A lisztet összekeverjük a sütőporral és a fahéjjal, majd apránként a nedves hozzávalókhoz adjuk. Kézi habverővel egynemű tésztává dolgozzuk össze.

A tésztát sütőpapírral bélelt, 24 cm átmérőjű tortaformába öntjük. Előmelegített sütőben, 180 °C-on 20 percig sütjük, majd a hőmérsékletet 160 °C-ra csökkentjük, és további 20-30 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e. Ha elkészült, a tésztát a formában hagyjuk kihűlni.

Krém elkészítése:

A krémsajtot a porcukorral simára keverjük, hozzáadjuk a reszelt narancshéjat. Ha van útifűmaghéj, azt is belekeverjük, hogy a krém állaga stabilabb legyen.

Torta összeállítása:

A kihűlt tortát vízszintesen kettévágjuk. Az alsó réteget megkenjük a krém egy részével, majd rátesszük a felső lapot, és az egész tortát kívülről is bevonjuk a maradék krémmel.

Díszítésként használhatunk reszelt narancshéjat, cukordrazsét vagy bármilyen tetszőleges dekorációt.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/repatorta-6/