Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Különleges sütik

Sütemény receptek

Répatorta fehér csokoládés narancsos mázzal

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: Hozzávalók a tésztához: 30 dkg barna cukor 2 dl étolaj 1 kiskanál fahéj 4 db egész tojás 1 csipet só 28 dkg finomliszt 10 dkg apróra vágott dió 1 csomag sütőpor 40 dkg reszelt sárgarépa Hozzávalók a mázhoz: 15 dkg fehér csokoládé 10 dkg natúr vajkrém 1 narancs reszelt héja 1 ek olaj 1 […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
12 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2014.12.28.

Elkészítése

Hozzávalók:

Hozzávalók a tésztához:

  • 30 dkg barna cukor
  • 2 dl étolaj
  • 1 kiskanál fahéj
  • 4 db egész tojás
  • 1 csipet só
  • 28 dkg finomliszt
  • 10 dkg apróra vágott dió
  • 1 csomag sütőpor
  • 40 dkg reszelt sárgarépa

Hozzávalók a mázhoz:

  • 15 dkg fehér csokoládé
  • 10 dkg natúr vajkrém
  • 1 narancs reszelt héja
  • 1 ek olaj
  • 1 csomag vaníliás cukor


Elkészítése:

A barna cukrot az étolajjal, fahéjjal elkeverjük, egyenként hozzáadjuk a tojásokat, közben jól kihabosítjuk őket. Egy másik tálban a száraz anyagokat összekeverjük: az apróra vágott diót, lisztet, sütőport, sót, nagy lyukú reszelőn lereszelt répát. A barna cukros tojásos keverékhez hozzáöntjük a száraz anyagokat, keverőkanál segítségével jól összedolgozzuk.

Olajozott, lisztezett torta formába (26 cm) töltjük, előmelegített sütőben 165C-on 80 perc, míg légkeveréses sütőben 60 perc alatt sütjük készre (tűzpróbát mindenképpen végezzünk). Miután elkészült hagyjuk hűlni.

Gőz fölött egy tálban felolvasztjuk a fehér csokoládét, hozzáadjuk a vajkrémet, a reszelt narancshéjat, a vaníliás cukrot. Ezt azt elegyet együtt tovább melegítjük, egyneműsítjük. Levesszük a gőzről, pár percet hagyjuk hűlni. Az elkészült fehér csokoládés mázat a torta tetejére kenjük, hűtőben pihentetjük. Díszíthetjük mini répacukrokkal, kandírozott narancshéjjal.

[box style=”info”]Amennyiben tepsit választunk sütési formának, mérete 35×27 cm-es legyen.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Karácsonyi receptek Konyha: Amerikai Évszak: Egész évben Ételallergia: Vegetáriánus receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is