Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Répatorta tekercs recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta

  • 125 g finomliszt
  • 0,5 teáskanál sütőpor
  • 0,5 teáskanál szódabikarbóna
  • 0,5 teáskanál só
  • 0,5 teáskanál fahéj
  • 3 tojás
  • 180 g cukor
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 teáskanál vaníliaaroma
  • 2 bögre reszelt répa

Krémhez

  • 250 g mascarpone
  • 112 g vaj
  • 160 g porcukor
  • 1 teáskanál vaníliaaroma

Elkészítése

A sütőt 190 fokra előmlegeítjük. A tepsit sütőpapírral béleljük.

A lisztet a sütőporral, szódabikarbónával, sóval és a fahéjjal összekeverjük.

A tojásokat a cukorral, olajjal, vaníliával elkeverjük, majd a száraz hozzávalókhoz öntjük. Beleforgatjuk a reszelt répát és a tepsibe öntjük (22*34 cm). Egyszer az asztalhoz ütjük a tepsit, ezzel a levegőbubik egy része eltávozik a tésztából.

10-13 perc alatt készre sütjük.

A sütőből kivéve kifordítjuk a tepsiből, majd a sütőpapírral együtt feltekerjük a rövid oldalánál fogva úgy, hogy a sütőpapír a tekercs belsején legyen.

Nagyon ragaszkodik hozzá a papír, amennyiben forrón szeretnénk eltávolítani, feltépné a tésztát. Kihűtjük.

A szobahőmérsékletű mascarponét kikeverjük a vaníliával, majd a porcukorral és végül a vajjal.

Kitekerjük a piskótát, lehúzzuk a sütőpapírt, majd egyenletesen elkenjük rajta a krémet és feltekerjük a tekercset.

Celofánba csomagoljuk és hűtőbe tesszük egy éjszakára.

Másnap akár porcukorral szórva szeletelve tálaljuk. Szobahőmérsékletűen a legfinomabb!

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/repatorta-tekercs/