Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Tészta: A tojássárgáját a puha margarinnal és a porcukorral habosra keverjük. A diót összeforgatjuk a kakaóporral, a liszttel és a sütőporral, majd az előzőekhez adjuk. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan beleforgatjuk, hogy a hab ne törjön meg. A masszát margarinnal kikent, kb. 30×36 cm-es tepsibe egyenletesen eloszlatjuk. Előmelegített sütőben, 180 fokon (légkeveréses sütőben […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Beküldte: 2013.02.07.

A tésztához

A tepsi kikenéséhez

A töltéshez

A diókrémhez

A kakaós krémhez

A mázhoz

Elkészítése

Tészta:

A tojássárgáját a puha margarinnal és a porcukorral habosra keverjük. A diót összeforgatjuk a kakaóporral, a liszttel és a sütőporral, majd az előzőekhez adjuk. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan beleforgatjuk, hogy a hab ne törjön meg. A masszát margarinnal kikent, kb. 30×36 cm-es tepsibe egyenletesen eloszlatjuk. Előmelegített sütőben, 180 fokon (légkeveréses sütőben 165 fokon) körülbelül 15 perc alatt megsütjük. Hagyjuk teljesen kihűlni.

Lekvárréteg:

A lekvárt kikeverjük, majd a kihűlt tésztára kenjük. A tésztát hideg helyre tesszük, hogy a lekvárréteg megdermedjen.

Diókrém:

A diókrém hozzávalóit kikeverjük, éppen csak annyi vizet adva hozzá, hogy kenhető állagú legyen. Nedves késsel a lekváros tésztára kenjük.

Kakaós krém:

A puha margarint a porcukorral és a kakaóporral simára keverjük, majd rumaromával ízesítjük. A mazsolát is hozzáadjuk, és az egészet egyenletesen eloszlatjuk a diókrémes rétegen. A süteményt hideg helyen pihentetjük, hogy a krém megdermedjen.

Csokoládémáz:

A mázhoz valókat vízgőz fölött, nem túl erős hőfokon felolvasztjuk. A megdermedt sütemény tetejére simítjuk, és hagyjuk, hogy megszilárduljon.

Tálalás:

A süteményt forró vízbe mártott késsel kockákra vágjuk. Hűtve tálaljuk. Jó étvágyat!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ételallergia: Vegetáriánus receptek Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is