Tészta:
A tojássárgáját a puha margarinnal és a porcukorral habosra keverjük. A diót összeforgatjuk a kakaóporral, a liszttel és a sütőporral, majd az előzőekhez adjuk. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan beleforgatjuk, hogy a hab ne törjön meg. A masszát margarinnal kikent, kb. 30×36 cm-es tepsibe egyenletesen eloszlatjuk. Előmelegített sütőben, 180 fokon (légkeveréses sütőben 165 fokon) körülbelül 15 perc alatt megsütjük. Hagyjuk teljesen kihűlni.
Lekvárréteg:
A lekvárt kikeverjük, majd a kihűlt tésztára kenjük. A tésztát hideg helyre tesszük, hogy a lekvárréteg megdermedjen.
Diókrém:
A diókrém hozzávalóit kikeverjük, éppen csak annyi vizet adva hozzá, hogy kenhető állagú legyen. Nedves késsel a lekváros tésztára kenjük.
Kakaós krém:
A puha margarint a porcukorral és a kakaóporral simára keverjük, majd rumaromával ízesítjük. A mazsolát is hozzáadjuk, és az egészet egyenletesen eloszlatjuk a diókrémes rétegen. A süteményt hideg helyen pihentetjük, hogy a krém megdermedjen.
Csokoládémáz:
A mázhoz valókat vízgőz fölött, nem túl erős hőfokon felolvasztjuk. A megdermedt sütemény tetejére simítjuk, és hagyjuk, hogy megszilárduljon.
Tálalás:
A süteményt forró vízbe mártott késsel kockákra vágjuk. Hűtve tálaljuk. Jó étvágyat!