Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Részeg Izidor recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A tésztához

  • 5 db tojás
  • 15 dkg margarin
  • 15 dkg porcukor
  • 10 dkg darált dió
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 5 dkg finomliszt
  • 0,5 csomag sütőpor

A tepsi kikenéséhez

  • 2 dkg margarin

A töltéshez

  • 20 dkg sárgabaracklekvár

A diókrémhez

  • 20 dkg darált dió
  • 10 ml rumaroma
  • 10 dkg porcukor
  • 2 evőkanál víz

A kakaós krémhez

  • 30 dkg margarin
  • 15 dkg porcukor
  • 2 evőkanál  kakaópor
  • 20 ml rumaroma
  • 10 dkg mazsola

A mázhoz

  • 5 dkg étcsokoládé
  • 5 dkg margarin

Elkészítése

Tészta:

A tojássárgáját a puha margarinnal és a porcukorral habosra keverjük. A diót összeforgatjuk a kakaóporral, a liszttel és a sütőporral, majd az előzőekhez adjuk. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan beleforgatjuk, hogy a hab ne törjön meg. A masszát margarinnal kikent, kb. 30×36 cm-es tepsibe egyenletesen eloszlatjuk. Előmelegített sütőben, 180 fokon (légkeveréses sütőben 165 fokon) körülbelül 15 perc alatt megsütjük. Hagyjuk teljesen kihűlni.

Lekvárréteg:

A lekvárt kikeverjük, majd a kihűlt tésztára kenjük. A tésztát hideg helyre tesszük, hogy a lekvárréteg megdermedjen.

Diókrém:

A diókrém hozzávalóit kikeverjük, éppen csak annyi vizet adva hozzá, hogy kenhető állagú legyen. Nedves késsel a lekváros tésztára kenjük.

Kakaós krém:

A puha margarint a porcukorral és a kakaóporral simára keverjük, majd rumaromával ízesítjük. A mazsolát is hozzáadjuk, és az egészet egyenletesen eloszlatjuk a diókrémes rétegen. A süteményt hideg helyen pihentetjük, hogy a krém megdermedjen.

Csokoládémáz:

A mázhoz valókat vízgőz fölött, nem túl erős hőfokon felolvasztjuk. A megdermedt sütemény tetejére simítjuk, és hagyjuk, hogy megszilárduljon.

Tálalás:

A süteményt forró vízbe mártott késsel kockákra vágjuk. Hűtve tálaljuk. Jó étvágyat!

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/reszeg-izidor/