Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A tojásfehérjét a kristálycukorral kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját és összedolgozzuk. Ezután alacsony fokozatra állítjuk a habverőt és hozzáadjuk a sütőport, majd folyamatos keverés mellett hozzákanalazzuk a lisztet és a kakaóport. A kész masszát sütőpapírral bélelt tepsibe (25*25 cm) öntjük, majd előmelegített sütőben takarék lángon kb 15 perc alatt készre sütjük. A […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
8 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2020.12.19.

Piskóta

Főzött krémes töltelék

Tojáshabos fedőrész

Díszítés

Elkészítése

A tojásfehérjét a kristálycukorral kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját és összedolgozzuk.

Ezután alacsony fokozatra állítjuk a habverőt és hozzáadjuk a sütőport, majd folyamatos keverés mellett hozzákanalazzuk a lisztet és a kakaóport.

A kész masszát sütőpapírral bélelt tepsibe (25*25 cm) öntjük, majd előmelegített sütőben takarék lángon kb 15 perc alatt készre sütjük.

A piskóta állapotát tűpróbával ellenőrizhetjük. A piskótát ezután kihűtjük.

Elkészítjük a krémet. A tojássárgákat a kristálycukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a lisztet, majd folyamatos keverés mellett a tejet és csomómentesre dolgozzuk. Ezután folyamatos kevergetés mellett felfőzzük, majd félig kihűtjük és a piskóta tetejére kenjük. Ezután hűtőbe tesszük 1 órára, teljesen lehűtjük.

Vízgőz felett a tojásfehérjét a porcukorral kemény habbá verjük. Ezt a habot a kihűlt pudingos rétegre halmozzuk, majd egyenletesen eloszlatjuk.

Tálaláskor a szeletek tetejére csokoládé levelet teszünk, a tányért kakaóporral díszítjük.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is