Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Részeg szelet recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Piskóta

  • 6 tojás
  • 6 evőkanál kristálycukor
  • 5 evőkanál finomliszt
  • 1 evőkanál kakaópor
  • 1 csomag sütőpor

Főzött krémes töltelék

  • 3 tojássárgája
  • 3 evőkanál kristálycukor
  • 3 evőkanál finomliszt
  • 3 dl tej

Tojáshabos fedőrész

  • 3 tojásfehérje
  • 3 evőkanál porcukor

Díszítés

  • kakópor
  • zöld színű csokoládé levél

Elkészítése

A tojásfehérjét a kristálycukorral kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját és összedolgozzuk.

Ezután alacsony fokozatra állítjuk a habverőt és hozzáadjuk a sütőport, majd folyamatos keverés mellett hozzákanalazzuk a lisztet és a kakaóport.

A kész masszát sütőpapírral bélelt tepsibe (25*25 cm) öntjük, majd előmelegített sütőben takarék lángon kb 15 perc alatt készre sütjük.

A piskóta állapotát tűpróbával ellenőrizhetjük. A piskótát ezután kihűtjük.

Elkészítjük a krémet. A tojássárgákat a kristálycukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a lisztet, majd folyamatos keverés mellett a tejet és csomómentesre dolgozzuk. Ezután folyamatos kevergetés mellett felfőzzük, majd félig kihűtjük és a piskóta tetejére kenjük. Ezután hűtőbe tesszük 1 órára, teljesen lehűtjük.

Vízgőz felett a tojásfehérjét a porcukorral kemény habbá verjük. Ezt a habot a kihűlt pudingos rétegre halmozzuk, majd egyenletesen eloszlatjuk.

Tálaláskor a szeletek tetejére csokoládé levelet teszünk, a tányért kakaóporral díszítjük.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/reszeg-szelet-2/