Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: Tésztához: 15 dkg puha vaj 10 dkg porcukor 2-3 ek holland kakaópor 4 tojás fél csomag sütőpor 15 dkg liszt 10 dkg étcsokoládé Kenéshez : 3-4 ek baracklekvár Diós krém: 30 dkg darált dió 1 dl rum 15 dkg porcukor Csokis krém: 20 dkg margarin 20 dkg porcukor 4 dl tej 1 csomag főzés nélküli csokis […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
8 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Beküldte: 2014.12.19.

Elkészítése

Hozzávalók:
Tésztához:

  • 15 dkg puha vaj
  • 10 dkg porcukor
  • 2-3 ek holland kakaópor
  • 4 tojás
  • fél csomag sütőpor
  • 15 dkg liszt
  • 10 dkg étcsokoládé

Kenéshez :

  • 3-4 ek baracklekvár

Diós krém:

  • 30 dkg darált dió
  • 1 dl rum
  • 15 dkg porcukor

Csokis krém:

  • 20 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor
  • 4 dl tej
  • 1 csomag főzés nélküli csokis pudingpor

Tetejére:

  • olvasztott csokoládé


Elkészítése:

A tésztához a puha vajat a porcukorral és a tojások sárgájával habosra kikeverjük, majd hozzáadjuk az olvasztott csokit. A fehérjéket kemény habbá felverjük. A lisztben elkeverjük a sütőport. A tojás sárgás-csokis masszához adjuk a kemény habot és a lisztet, majd óvatosan összeforgatjuk.

Egy 24*22 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd a masszát belesimítjuk és 180 fokra előmelegített sütőben kb 25 perc alatt készre sütjük.

A csokis krémhez a pudingport a tejjel (a csomagoláson található leírás szerint) elkészítjük. A margarint és a porcukrot alaposan kihabosítjuk, majd a csokis krémhez adjuk és jól elkeverjük.

A kihűlt tésztát megkenjük lekvárral. A diót, porcukrot és rumot összekeverjük, majd a lekvár tetejére simítjuk, majd erre kenjük egyenletesen a csokis krémet.

Tetejére olvasztott csokit simítunk, majd fél órára hűtőbe tesszük.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is