Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Reszelt almás pite (cukor és gluténmentes) recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta

  • 15 dkg mandulaliszt
  • 10 dkg kukoricaliszt (vagy kókuszliszt)
  • 4 evőkanál eritrit
  • 1 evőkanál citromlé
  • 1 teáskanál vaníliaaroma
  • 2 evőkanál olvasztott vaj
  • 3 evőkanál hideg víz
  • csipet só

Almás töltelék

  • 1 kg alma
  • 3 evőkanál eritrit
  • 10 dkg mazsola
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • 1 teáskanál vaníliaaroma
  • 2 evőkanál kukoricakeményítő

Elkészítése

A mandulalisztet és a kukoricalisztet keverjük össze egy csipet sóval és az eritrittel, majd adjuk hozzá a citromlevet, az olvasztott és visszahűtött vajat, a vaníliaaromát, a tojássárgákat, a víz felét, majd gyors mozdulattal gyúrjuk össze (a vizet apránként adjuk hozzá, arra figyelve hogy se túl lágy, sem pedig túl kemény ne legyen a tészta).

Ezután osszuk el két egyforma részre a tésztát, majd az egyik felét egyenletesen lapogassuk bele egy sütőpapírral kibélelt tepsibe (18*27 cm), majd tegyük be a hűtőbe ameddig elkészítjük a tölteléket.

A másik tésztagombócot pedig csomagoljuk be fóliába és tegyük be a fagyasztóba, hogy könnyen tudjuk majd reszelni.

Az almát hámozzuk meg, majd egy nagyobb lyukú reszelőn reszeljük le. Ezután adjuk hozzá a mazsolát, a vaníliát, az eritritet, az őrölt fahéjat és a kukoricakeményítőt, majd keverjük össze.

Vegyük ki a hűtőből a tepsiben lévő tésztát, majd egyenletesen kanalazzuk rá az almás tölteléket.

Ezután vegyük ki a fagyasztóból a tésztát, majd szintén egy nagyobb lyukú reszelőn reszeljük rá az almás töltelékre.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 35-40 perc alatt süssük szép pirosra (én légkeverésnél 160 fokon, 35 percig sütöttem).

A sütőből kivéve hagyjuk pár percig a tepsiben, majd a sütőpapírral együtt emeljük át egy rácsra és hűtsük ki teljesen.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/reszelt-almas-pite-cukor-es-glutenmentes/