Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Almás sütik

Sütemény receptek

Reszelt almás sütemény

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: Tésztához: 60 dkg liszt 1 nagy csipet só 1 tasak sütőpor 15 dkg porcukor 1 kezeletlen citrom reszelt héja 25 dkg vaj/margarin 2 tojássárgája 1 púpos ek tejföl Töltelékhez: 1,5 kg alma (tisztítás előtt mért súly) 3 ek cukor 1 tasak vaníliás cukor 0,5 tk őrölt fahéj 2 jó púpos ek búzadara Elkészítése: A […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
8 adag
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó
Andrea Papikné Veress
Beküldte: 2015.07.31.

Elkészítése

Hozzávalók:

Tésztához:

  • 60 dkg liszt
  • 1 nagy csipet só
  • 1 tasak sütőpor
  • 15 dkg porcukor
  • 1 kezeletlen citrom reszelt héja
  • 25 dkg vaj/margarin
  • 2 tojássárgája
  • 1 púpos ek tejföl

Töltelékhez:

  • 1,5 kg alma (tisztítás előtt mért súly)
  • 3 ek cukor
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 0,5 tk őrölt fahéj
  • 2 jó púpos ek búzadara


Elkészítése:

A lisztet egy tálba szitáljuk, majd elkeverjük benne a sót, a sütőport, a porcukrot, a reszelt citromhéjat. Elmorzsoljuk benne a vajat/margarint, hozzáadjuk a tojások sárgáját, majd a tejföllel könnyű tésztává dolgozzuk.

A tésztát két részre osztjuk, az egyiket egy zacskóba csomagolva a fagyasztóba rakjuk legalább 45 percre.
A másik tésztát letakarva, hogy ne száradjon, félretesszük.

Az almákat megtisztítjuk, meghámozzuk, a reszelő nagy lyukán lereszeljük. Alaposan kicsavarjuk, a levére nem lesz szükségünk.

A gyümölcsöt ízesítjük a cukorral, vaníliás cukorral és fahéjjal.
Egy közepes tepsit (23*38 cm) kikenünk vékonyan vajjal, és meghintjük liszttel.

A félretett tésztát lisztezett felületen a tepsi méretére nyújtjuk úgy, hogy egy kis peremet hagyunk a szélén. Megszórjuk a búzadarával, és rásimítjuk a tölteléket.

A fagyasztóból elővesszük a tésztát, majd a reszelő nagy lyukán az almára reszeljük a tésztát.
Előmelegített sütőben 30 perc alatt 180 fokon hőlégkeveréssel megsütjük.

A tepsiben hagyjuk kihűlni. Leheletnyi porcukorral megszórva kínáljuk.

[box style=”info”]Bőséges termés van idén a nyári almafánkon. Ezt a sütit Párom kedvéért készítettem, az Ő kimondott kérésére. Anyukám jól bevált receptjét használtam. Puha, omlós tészta és jó sok töltelék jellemezte. Igen, csak múlt időben, mert már egy morzsa sincs belőle:-)[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Nagyon olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Andrea Papikné Veress
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is