Tészta elkészítése
A lisztet a porcukor felével, a margarinnal, a tejföllel, a tojások sárgájával és egy csipet sóval összedolgozzuk. A tésztát két részre osztjuk, egy nagyobb és egy kisebb adagra.
Töltelék
Az almát meghámozzuk, lereszeljük, majd elkeverjük a cukor felével és a fahéjjal.
Összeállítás
A tészta nagyobbik felét sütőpapírral bélelt közepes tepsibe nyújtjuk. Ráhalmozzuk a reszelt, cukros-fahéjas almát, és 180 °C-ra előmelegített sütőben 10 percig elősütjük.
Közben a tojásfehérjéből kemény habot verünk, majd hozzáadjuk a cukor másik felét és a vaníliás cukrot. A habot az almás rétegre simítjuk, és a tepsit visszatesszük a sütőbe, amíg a hab megszilárdul.
Ekkor a maradék tésztát ráreszeljük a tetejére, és tovább sütjük, amíg a sütemény aranybarnára nem sül.
Tipp
A reszelt almához adhatunk egy kevés reszelt citromhéjat vagy mazsolát is. A sütemény porcukorral meghintve, langyosan a legfinomabb.