Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Reszelt almás süti recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A tésztához

  • 50 dkg finomliszt
  • 15 dkg porcukor
  • 20 dkg margarin
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 evőkanál tejföl
  • 4 db tojás
  • 1 csipet só

A töltelékhez

  • 1,5 kg alma
  • 6 evőkanál cukor
  • 1 teáskanál fahéj

Elkészítése

Tészta elkészítése

A lisztet a porcukor felével, a margarinnal, a tejföllel, a tojások sárgájával és egy csipet sóval összedolgozzuk. A tésztát két részre osztjuk, egy nagyobb és egy kisebb adagra.

Töltelék

Az almát meghámozzuk, lereszeljük, majd elkeverjük a cukor felével és a fahéjjal.

Összeállítás

A tészta nagyobbik felét sütőpapírral bélelt közepes tepsibe nyújtjuk. Ráhalmozzuk a reszelt, cukros-fahéjas almát, és 180 °C-ra előmelegített sütőben 10 percig elősütjük.

Közben a tojásfehérjéből kemény habot verünk, majd hozzáadjuk a cukor másik felét és a vaníliás cukrot. A habot az almás rétegre simítjuk, és a tepsit visszatesszük a sütőbe, amíg a hab megszilárdul.

Ekkor a maradék tésztát ráreszeljük a tetejére, és tovább sütjük, amíg a sütemény aranybarnára nem sül.

Tipp

A reszelt almához adhatunk egy kevés reszelt citromhéjat vagy mazsolát is. A sütemény porcukorral meghintve, langyosan a legfinomabb.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/reszelt-almas-suti/