Hozzávalók:
- 4 tojás
- 1/2 bögre cukor
- 1/2 bögre napraforgóolaj
- 1/2 bögre liszt
- 1 kk. szódabikarbóna
- 2 db alma reszelve
- 1 mokkáskanál őrölt fahéj
- 1/2 marék mazsola
- 2 tojás fehérje felverve
Elkészítése:
A sütit Párom készítette, de mivel én vagyok a felelős a dokumentálásért, én osztom meg. A dicséret, Asszonypajtit illeti.
A hozzávalókat, a mazsola, és az alma kivételével össze robotolta, majd belekeverte a reszelt almát, és a mazsolát is.
Előmelegített sütőben, 20 percig sütötte 180 fokon, majd tűpróba után, a tetejére simította, a felvert tojásfehérjét. Ezután, felső sütéssel, addig pirította, míg a fehérjén karamell színű kéreg nem keletkezett.
Nagyon egyszerű, finom sütemény lett belőle.