Hozzávalók:
Tészta:
- 40 dkg liszt
- 25 dkg margarin
- 15 dkg porcukor
- 1 tojás sárgája
- 1 cs sütőpor
- 1 cs vaníliás cukor
- 3 evőkanál kakaópor
Túró töltelék:
- 1 kg túró
- 25 dkg porcukor
- 3 tojás sárgája
- 1 citrom reszelt héja
- 1 cs vaníliás cukor
- kevés zsemlemorzsa
- 4 tojás felvert habja
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, 2 cipóba osztjuk, majd fagyasztóba tesszük, amíg kemény nem lesz, hogy reszelni lehessen.
A töltelékhez a fehérjéket habbá verjük.
A túrót áttörjük a cukrokkal és a tojás sárgákkal, majd hozzáadjuk a reszelt héjat
A túrós masszát összeforgatjuk a felvert habbal és kissé állni hagyjuk.
Ha a cukortól sok levet eresztene adhatunk hozzá kevés zsemlemorzsát.
Egy közepes tepsi aljára az egyik cipót lereszeljük, rákenjük a túrós tölteléket, majd a másik cipót is ráreszeljük.
180 fokra előmelegített sütőben kb 30 perc alatt készre sütjük.