Elkészítése
Tészta:
A lisztet, a cukrot, a vajat, a sütőport és a kakaóport összegyúrjuk, majd két részre osztjuk. A tésztát fagyasztóba tesszük, hogy könnyebben lehessen reszelni.
Töltelék:
A tojásfehérjét kemény habbá verjük. A túrót áttörjük, összekeverjük a cukorral, a tojássárgával és a reszelt citromhéjjal. Ezután óvatosan beleforgatjuk a felvert tojáshabot.
Ha a massza túl lágy lenne, kevés búzadarát adhatunk hozzá. A mangó húsát felkockázzuk és lazán a túrós töltelékhez keverjük.
Összeállítás:
Egy 22*32 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsi aljára lereszeljük a tészta egyik felét. Rásimítjuk a túrós-mangós tölteléket, majd a másik adag tésztát is lereszeljük a tetejére.
Sütés és tálalás:
Előmelegített sütőben, 180 fokon aranybarnára sütjük. A sütemény akkor jó, ha a teteje enyhén ropogós, a belseje pedig lágy és szaftos.
Tipp:
A mangó helyett használhatunk barackot, ananászt vagy epret is, így más ízvilágot kapunk. A tetejét megszórhatjuk porcukorral vagy reszelt csokoládéval, hogy még mutatósabb legyen.

