Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Retro holland kocka recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta

  • 6 tojás
  • 6 evőkanál cukor
  • 4 evőkanál finomliszt
  • 4 dkg darált dió

Töltelék

  • 2 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 1 dl tej
  • 5 dl víz
  • 4 evőkanál cukor
  • 20 dkg margarin

Csokis máz

  • 2 dl tej
  • 1 csomag csokoládéízű pudingpor
  • 4 dl víz
  • 6 evőkanál cukor
  • 2 evőkanál cukrozott kakaópor
  • 100 g tejcsokoládé
  • 1 evőkanál rumaroma
  • tejszínhab a díszítéshez

Elkészítése

Elkészítettem a diós tésztát: a tojássárgákat és a cukrot alaposan kihabosítottam, majd a liszttel összekevert diót, végül a habbá vert fehérjét is hozzádolgoztam.

Sütőpapírral bélelt tepsiben (20*28 cm), 180 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt megsütöttem, majd hagytam kihűlni.

Elkészítettem a tölteléket: a pudingport a tejjel kikevertem, hozzáöntöttem a vizet és sűrűre főztem, majd kihűtöttem. A margarint a cukorral kikevertem és a kihűlt pudinghoz adagolva selymes állagúra dolgoztam, majd felhasználásig hűtőbe tettem.

Végül pedig a csokis mázat készítettem el: a csokis pudingport egy bögrében kikevertem a tejjel. A vizet a cukorral felforraltam, majd hozzáadtam a kakaóport, az összetördelt csokit, a rumaromát, illetve az előzőleg elkészített tejes pudingport és addig kevertem, amíg be nem sűrűsödött (olyannak kell lenni, hogy önteni lehessen). Ezt is hagytam teljesen kihűlni.

Összeállítás: a diós tésztát kettévágtam, megtöltöttem a krémmel, rátettem a tészta másik felét, majd kockákra vágtam.

A csokis mázzal leöntve, tejszínhabbal tálaltam.

Régi vágyam volt elkészíteni ezt a retro édességet és tényleg visszaadja a 80-as évek cukrász sütijének ízvilágát.

Jó étvágyat hozzá!

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/retro-holland-kocka/