Hozzávalók:
- 5 db tojás
- 25 dkg cukor vagy más édesítőszer pl. Xilit
- 25 dkg liszt
- 2 kk sütőpor
- kb 1 dl víz
A csokiöntethez:
- 6 dl tej
- 1 csomag csokoládés puding
- 5 ek porcukor
- 5 dkg csokoládé
Elkészítése:
Előbb a tésztát készítjük el. A tojásokat habosra keverjük a cukorral, a lisztet a sütőporral, majd az egészet összedolgozzuk. Vizet igényel, de nem sokat.
Margarinnal kikent, lisztezett tepsibe öntjük és előmelegített sütőben 180 fokon kb. 25 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.
Miközben a piskótánk sül, készíthetjük a csokiöntetet. Ehhez először a pudingot készítjük el a megszokott módon, de a megadott tej mennyiséggel.
Amikor a puding elkészült, beletördeljük a csokoládét is. Érdemes jó minőségű, magas kakaótartalmú terméket használni.
Ennyi! Ugye nem is ördöngösség?